Parku i Dardhes
Dardha në parkun kombëtar Shebenik-Jabllanicë po bëhet një atraksion për vendasit dhe vizitorët.  Kryetarja e Bashkisë
Vizita e Ambasadores Sllovene, Znj. Lea Stancic
Dje bashkine e Prrenjasit e vizitoi Shkelqesia e saj, Ambasadorja Sllovene, Znj. Lea Stancic. Ambasadorja sllovene dhe
Seminar Nderkombetar per Rrugen e Mendafshit- Silk Road
Ftesa e bere nga Ministria e Turizmit e shtetit helen ne Aleksandropul te Greqise, mundesoi pjesemarrjen e bashkise
Aktiviteti
"Mbill nje peme per te ardhmen". Muaji i prillit eshte muaji i tokes dhe mjedisit, prandaj bashkia Prrenjas ka
1 2 3 4
  • Njoftimet

Hide Main content block

Aktivitete

1 month ago
20
Rrajca e kulturës Rrajca e traditës, djepi i trashëgimisë kulturore! Ku ka rrajcarë, ka festë!! Aktivitet i mbajtur në datë 30.08.2018.

Postimet e Fundit

1 year ago
87
LIGJ   Nr. 139/2015   PËR VETËQEVERISJEN VENDORE   Në mbështetje të neneve 13, 78, 81, pika 2, 83, pika 1, dhe 108 – 115 të Kushtetutës, me propozimin e Këshillit të Ministrave,  

Kontakte

 

Rruga Skenderbej, Bashkia Prrenjas

 

  • Kodi postar: 3404
  •  059122404 / 22605

 

 

.

Rreth Bashkise

Bashkia e re e Përrenjasit kufizohet në veri me bashkinë Librazhd, në lindje me Republikën e Maqedonisë, në jug me Bashkinë Pogradec dhe në perëndim me Bashkinë Elbasan. Kryeqendra e Bashkisë është qyteti i Përrenjasit.

Qyteti i Përrenjasit është krijuar si njësi administrative në vitin 1958. Popullsia sipas Regjistrit Civil shkon ne 33,031 banorë. Për fëmijët dhe të rinjtë e ketij qyteti dy janë shkollat kryesore, Shkolla nëntëvjeçare “Qybra Sokoli” dhe Shkolla e mesme “Halit Bërzeshta”.

Qyteti i Përrenjasit ka pasuri te shumta minerare e në bazë të tyre janë ngritur miniera për përpunimin e tyre.

Vendodhja

Print
Top
We use cookies to improve our website. By continuing to use this website, you are giving consent to cookies being used. More details…